Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Οι απόφοιτοι στέλνουν μηνύματα...

 Βιντεομήνυμα: https://www.youtube.com/watch?v=N01Hd_g7Rbg

Χαράλαμπος Παπαϊωάννου

Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Θεσσαλονίκης

 

 "Attending/ Obtaining this Master Degree at the University of Macedonia in Thessalonikioffered me the chance to explore and deepen further my knowledge and expertise in some of the most crucial parts of our life’s, such as European policies and EU institutions. Thus, everyone interested in following a career in the Universe of the EU Institutions or International Organisations could find some of the basic rules tools, which are necessary for such a career, in this MA.  "

Θεόδωρος Φουντουκίδης

HR Coordinator at European Central Bank

 

""Το ΠΜΣ Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Επιχειρηματικότητας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το συνιστώ σε όσους αναζητούν εξειδίκευση πάνω σε ζητήματα Εθνικών Στρατηγικών για τους νέους και πολιτικών για τη νεολαία μέσα από το πρίσμα των Ευρωπαϊκών και Εθνικών θεσμών. Σε συνδυασμό με τα ζητήματα της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού αλλά και της Επιχειρηματικότητας το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό αποτελεί έναν συνδυασμό σημαντικών και επίκαιρων θεματικών που θα υποστηρίξει τον φοιτητή στην απόκτηση ολιστικής γνώσης γύρω από τις πολιτικές νεολαίας."

Maria Roidi

Youth Program Coordinator at ActionAid Hellas

 

 "Είμαι απόφοιτη του ΠΜΣ στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας Εκπαίδευσης και Πολιτισμού. Η τελική εμπειρία μου από το πρόγραμμα είναι πολύ ικανοποιητική. Πρόκειται για ένα μεταπτυχιακό που εστιάζει σε επιμέρους πολιτικές της ΕΕ και προσφέρει μια πιο εμπεριστατωμένη γνώση. Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα είναι ότι περιέχει και μαθήματα πιο πρακτικά όπως η διοίκηση έργων και αναπτυξιακών προγραμμάτων ή οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό που βοηθούν το φοιτητή να αξιοποιήσει τις θεωρητικές τους γνώσεις και να ανακαλύψει νέα ενδιαφέροντα. Είναι επιπλέον, μια καλή επιλογή για κάποιον που θα ήθελε να προχωρήσει σε διδακτορικές σπουδές. Οι καθηγητές είναι άνθρωποι από τους οποίους μπορεί κανείς να λάβει σπουδαίες γνώσεις ακόμη και εκτός του στενού διδακτικού πλαισίου. Είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν και ν' ακολουθήσουν τους φοιτητές. Τέλος, θα πρότεινα ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο ΠΜΣ σε όποιον είναι σκεπτικός"

Μάρθα Συμεωνίδου

myp17011@uom.edu.gr

 


 Το Μεταπτυχιακό του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών “Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Επιχειρηματικότητας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού αποδείχθηκε ως μια εξαιρετική επιλογή. Οι διδάσκοντες διαθέτουν εμπειρία και υψηλό επίπεδο κατάρτισης. Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος ήταν άριστα οργανωμένο. Οι εκπαιδευόμενοι ήταν απόφοιτοι από πολλούς διαφορετικούς κλάδους και εργαζόμενοι σε διαφόρους τομείς γι αυτό υπήρχε παραγωγική ανταλλαγή απόψεων και βιωμάτων. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία και συνέβαλε άμεσα στην επαγγελματική μου ζωή.

Σπυρίδων Πασσάδης

Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης

Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης "Ο Άγιος Στυλιανός

 
 Ως απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, θέλησα να εντρυφήσω βαθύτερα στις έννοιες που είχα διδαχτεί στο βασικό μου πτυχίοκι έτσι επέλεξα να συνεχίσω την όμορφη αυτή πορεία γνώσης μου στο μεταπτυχιακό «Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Επιχειρηματικότητας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού». Το μεταπτυχιακό αυτό, μου παρείχε γνώσεις μέσα από ένα ευρύ φάσμα επίκαιρων θεματικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η επιχειρηματικότητα, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός κι οι νέες τεχνολογίες σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Το ευρωπαϊκής λοιπόν εμβέλειας αυτό ταξίδι, εμπλούτισε το επιστημονικό μου υπόβαθρο σε καίρια ζητήματα και πολιτικές της Ε.Ε. Το δε άρτια καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό του μεταπτυχιακού αυτού σε συνδυασμό με την πληθώρα γνώσεων που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, μου επιβεβαίωσαν πως όντως έκανα τη σωστή επιλογή σπουδών.

Άννα Βεργίδου

Editorial Assistant

Brepols Publishers

 

Ως απόφοιτος του  ΠΜΣ στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Επιχειρηματικότητας,
Εκπαίδευσης και Πολιτισμού το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να εντρυφήσουν σε γνώσεις που αφορούν  στρατηγικές, πολιτικές και καινοτομίες για την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Τα μαθήματα προσφέρουν εξαιρετικά ικανοποιητική εξειδίκευση γύρω από τους τομείς  στους οποίους αναφέρονται μέσα από το πλαίσιο των  Ευρωπαϊκών και Εθνικών θεσμών καθώς και πιο πρακτικές προσεγγίσεις των θεματικών αυτών όπως οι Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό και η Νεοφυής Επιχειρηματικότητα και Απασχόληση. Οι καθηγητές είναι φιλικοί με τους φοιτητές και πρόθυμοι να συμβουλεύσουν τους διδασκόμενους σε ότι ζητήσουν.  Λόγω του εύρους των θεματικών των μαθημάτων κατάφερα να συνδυάσω την διπλωματική μου εργασία με την επαγγελματική μου και να εξελίξω τον τρόπο της καθημερινής μου δουλειάς. Τέλος σου δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχεις προσωπικά και σε Διεθνές Συνέδριο Επιχειρηματικότητας (ICIB)  και να δημοσιεύσεις το έργο σου. Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όποιον είναι αναποφάσιστος.

Αθανάσιος Αθανασιάδης,

Εκπαιδευτικός Σ.Ε.Π. Ηρακλείου

athanasiadisnasos@gmail.com

 

Η εμπειρία μου στο ΠΜΣ στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Επιχειρηματικότητας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, ήταν ιδιαίτερα καλή. Το πρόγραμμα σπουδών είναι πλούσιο και περιλαμβάνει θεματικές και ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας. Πάνω σε αυτές τις θεματικές, μπορεί κάποιος φοιτητής αργότερα να εμβαθύνει τόσο με μία Μεταπτυχιακή Εργασία όσο και στη συνέχιση των σπουδών και της καριέρας του. Οι καθηγητές επίσης του ΠΜΣ είναι όλοι εξαίρετοι επιστήμονες στον τομέα τους και πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν τον φοιτητή να εξελιχθεί.Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό με βοήθησε να εμβαθύνω θεωρητικά και επιστημονικά πάνω σε ζητήματα της καθημερινής μου δουλειάς μου και να ανακαλύψω νέα ενδιαφέροντα μελέτης. Παράλληλα με βοήθησε στην εργασία μου που έχει να κάνει με τη διαχείριση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων νεολαίας.

ΙωάννηςΤσίλσου

Project Manager at United Societies of Balkans (USB)

linkedin Yannis Tsilsou

Ούσα απόφοιτη του ΠΜΣ στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αποτελεί ένα πρόγραμμα σπουδών άκρως ικανοποιητικό, τόσο σε επίπεδο ακαδημαϊκής γνώσης όσο και σε επίπεδο ακαδημαϊκής εμπειρίας. Ανά τα εξάμηνα, διαμορφώνει μία ολιστική εικόνα για τις ευρωπαϊκές πολιτικές στους βασικούς τομείς της εκπαίδευσης, της νεολαίας και του πολιτισμού, ενώ παράλληλα υπάρχει ένα εύρος επιλεγόμενων μαθημάτων που επιτρέπει την εμβάθυνση σε πληθώρα περιοχών. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας, γεγονός που καθιστά όλους/ες τους συμμετέχοντες επαρκώς καταρτισμένους για να πραγματοποιήσουν το επόμενο βήμα. Τέλος, η 360 ο προσέγγιση του, το καθιστά ιδιαιτέρως θελκτικό στην αγορά εργασίας. Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όποιον ενδιαφέρεται για τις κοινωνικές επιστήμες και τις ευρωπαϊκές πολιτικές.

Katerina Alexandridi

Account Manager

alexandridikaterina93@gmail.com

 

Το ΠΜΣ στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Εκπαίδευσης Νεολαίας και Πολιτισμού είναι μια κατάλληλη επιλογή για όσους θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τους θεσμούς και τις πολιτικές που υφίστανται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρέχει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών που χρησιμεύουν στον εκπαιδευόμενο, ώστε να κατανοήσει και να εντρυφήσει στις ισχύουσες πρακτικές στον τομέα της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας. Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από άρτια καταρτισμένους διδάσκοντες, οι οποίοι όχι μόνο είναι ικανοί να μεταλαμπαδεύσουν τις απαραίτητες γνώσεις αλλά είναι εκεί για να βοηθήσουν κάθε φοιτητή να εξελιχθεί στο έπακρον. Οι εκπαιδευόμενοι προέρχονται συνήθως από διαφορετικά επαγγελματικά περιβάλλοντα γεγονός που βοηθάει στην πολυφωνία που απαιτείται σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Σταυρούλα Καζέπη


Όσοι και όσες αναζητούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε ζητήματα νεολαίας και ό,τι αφορά σε αυτή, μέσα από την οπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε το ΠΜΣ Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Επιχειρηματικότητας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού είναι η καταλληλότερη επιλογή. Πολύπλευρη και ουσιαστική γνώση γύρω από επίκαιρα ζητήματα που εξοπλίζουν τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες ώστε όχι μόνο να είναι πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας, αλλά και πιο ενημερωμένοι και ενεργοί πολίτες.

Σπύρος Κουζέλης

Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας / Επιχειρηματίας

 

Είμαι απόφοιτος του ΠΜΣ Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είμαι πλήρως ικανοποιημένος από το πρόγραμμα σπουδών και από το ακαδημαϊκό προσωπικό όπως επίσης και από την ακαδημαϊκή υπόσταση του ιδρύματος. Προτείνω ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε όσους επιθυμούν την απόκτηση υψηλής εξειδίκευσης στις ευρωπαϊκές πολιτικές που αφορούν τους νέους όπως επίσης και ευρεία γνώση σχετικά με τις στρατηγικές και τις πολιτικές για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Υφαντής Δημήτριος - Εκπαιδευτικός

  

Το 2013 αποφοίτησα από το ΠΜΑ στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, έχοντας στη φαρέτρα μου πολύτιμα εφόδια για την περαιτέρω επαγγελματική μου πορεία. Η εκπαιδευτική διαδικασία ήταν μία εμπειρία που περιείχε όλα τα απαραίτητα συστατικά: υπεύθυνους καθηγητές, εύρος γνώσεων σε σύγχρονα πεδία, ανάπτυξη δεξιοτήτων. Επιπλέον, η μαθησιακή διαδικασία συμπεριλάμβανε την εκπόνηση εργασιών και τη δυνατότητα συμμετοχής μου στα συνέδρια του τμήματος (ICIB). Η διπλωματική μου εργασία μετατράπηκε σε εργαλείο αξιολόγησης των υπηρεσιών στον χώρο εργασίας μου και έδωσε πολύτιμες πληροφορίες τόσο στους εργαζόμενους όσο και στη διοίκηση. Άλλες, μικρότερες εργασίες που έγιναν στα πλαίσια των μαθημάτων, αποτέλεσαν το έναυσμα για την εφαρμογή καλών πρακτικών και την υλοποίηση νέων ιδεών. Τίποτα δεν έγινε χωρίς κόπο, όμως και τίποτα δεν πήγε χαμένο. Σήμερα, οκτώ (8) χρόνια μετά, συνειδητοποιώ πόσο απαραίτητα και πόσο επίκαιρα παραμένουν για την προσωπική μου ανάπτυξη και την εργασία μου. Προτείνω λοιπόν το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα όχι μόνο σε όσους επιθυμούν να εξειδικευτούν σε θέματα ευρωπαϊκών πολιτικών αλλά σε όλους όσους αισθάνονται έτοιμοι να μετέχουν σε  μία εκπαιδευτική διαδικασία υψηλής ποιότητας.

Δήμητρα Δάλιου

Προϊσταμένη Παιδείας, Αθλητισμού

Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης

Δήμος Καλαμαριάς


ΠΗΓΗ: https://www.uom.gr/epnep/mhnymata-apofoiton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τα σχόλιά σας

EESD Forum 2024 – Τρεις ανοικτές εκδηλώσεις, 1 masterclass και 3 workshops

Το Europe, Entrepreneurship and Sustainable Development Forum, η μοναδική ετήσια διοργάνωση στη Ρόδο με θέμα τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την...